Company.info

Uitdaging

Na de initiële start van Company.info in Duitsland was de marketing ondersteuning een beetje op de achtergrond geraakt. Wisselingen in het team creëerden de noodzaak voor een tijdelijk plan van aanpak. Er kwamen geen leads binnen, alles sales ging via cold calls. De website was een rechtstreekse vertaling van de Nederlandse website. Veel keywords die voor de Duitse markt essentieel waren zaten er nog niet in.

Plan van aanpak

Analyse

SEO & Keyword check

Na een analyse van de website via Semrush blijkt deze qua opbouw redelijk goed in elkaar te zitten. Ook een aantal keywords zijn als op de juiste plaats, natuurlijk ontbreken nog de nieuwe keywords die nog in de site verwerkt moeten worden. Dus dat is een goede start.

Update website

Samen met een Duitstalige copywriter die specifieke vakkennis heeft op deze materie schrijven we aangepaste teksten voor deze website.

Lead generatie campagne

Om concreet leads te genereren voor deze klant hebben we een whitepaper ontwikkelt. Door deze samen met verschillende blogs op de website te plaatsen zijn er zeer gericht leads gegenereerd maar tegelijkertijd ook nieuwe keywords voor de website op een actueel onderwerp. Om deze nieuwe whitepaper onder de aandacht te brengen van de doelgroep is deze ondersteund door 3 online campagnes. Google Ads, LinkedIn en Xing

Daarnaast is er een nieuwsbrief aan klanten gestuurd en een persbericht aan de media gestuurd.

Resultaten

Het web bezoek is met 100% gestegen tegenover dezelfde periode afgelopen jaar.
De campagne heeft 300.000 impressies gegenereerd, ruim 4000 clicks en 100 leads.
Het persbericht heeft bijna 1000 clicks gekregen en is 30 maal geplaatst.

Quote “Vincent de Pooter” Marketing Director Company Info

We hired Guido as interim marketing manager for Company.info Germany to set up multiple marketing programs. Guido was able to create a plan and get results in place in a very short time; within 3 months the number of leads grew with +60%. He is an allround marcom professional and strong in PR, branding, and lead generation both offline and online. Besides that he is very pleasant and fun to work with and a great team player.

CLIENT:

Company.info

LOCATION:

Duitsland

DATE:

July 10, 2022

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin