Lengte van een blog(titel)

Lengte van een blog(titel)

Wat is de juiste lengte van een blog artikel? En wat is de juiste lengte van een Blog titel? In hoeverre hebben deze invloed op de SEO van je site?

LENGTE VAN EEN ARTIKEL

Voor mijn gevoel staat het vorige punt dus lijnrecht tegenover de volgende conclusie, hoe langer een artikel, hoe beter het aantal lezers, delers en likes. Ook backlinks zijn er meer.

Een langer artikel stelt hogere eisen aan de schrijver. Je hebt een sterke opening nodig die lezers grijpt en een structuur die de lezer meeneemt van hoofdstuk naar hoofdstuk. Dan kan ik me voorstellen dat er het een sterke aantrekkingskracht heeft en, eenmaal gelezen, ook shares en backlinks oplevert.

Zeer waarschijnlijk zal het van het soort onderwerp en soort lezer afhangen. Zelf ben ik een fan van kortere artikelen.

Een langer meer inhoudelijker artikel heeft natuurlijk wel meer aanknopingspunten qua SEO. Immers je kunt meer onderwerpen verwerken en dus ook meer keywords gebruiken. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud. Een lang wollig verhaal scoort slechter als een korte, crispy story.

TITELLENGTE

Voor de twee bovenstaande punten gaat natuurlijk op dat het belangrijk is dat je met een goede titel komt. Een listicle of een how to artikel moet natuurlijk in de titel meteen duidelijk zijn, maar zeker bij een long read moet je een sterke titel hebben om de lezers überhaupt zover te krijgen je artikel te lezen. Anders kan je introductie en structuur nog zo sterk zijn, met een zwakke titel is de kans dat je lezers krijgt kleiner.

Echter dat een lang titel beter werkt had ik niet gedacht. Er zijn ook onderzoeken die het tegendeel beweren. Wellicht zijn er culturele verschillen of taal verschillen. Misschien dat je wel beter in SEO scoort met een langere titel.

Mijn tip is test het. Kijk wat er beter werkt bij jouw klanten. En wat je gevoel zegt.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Ik kan je verder helpen.

Bel me
LEES VERDER GEEN REACTIES

Voor mijn gevoel staat het vorige punt dus lijnrecht tegenover de volgende conclusie, hoe langer een artikel, hoe beter het aantal lezers, delers en likes.

Lengte van een blog(titel)

Voor mijn gevoel staat het vorige punt dus lijnrecht tegenover de volgende conclusie, hoe langer een artikel, hoe beter het aantal lezers, delers en likes.

Download de gratis whitepaper

Vul je naam en email adres in, en ontvang de whitepaper

Loading...