WAAROM IS EEN GOEDE MOBIELE WEERGAVE VAN JE WEBSITE ZO BELANGRIJK?

  • Home
  • Marketing
  • WAAROM IS EEN GOEDE MOBIELE WEERGAVE VAN JE WEBSITE ZO BELANGRIJK?

WAAROM IS EEN GOEDE MOBIELE WEERGAVE VAN JE WEBSITE ZO BELANGRIJK?

Mobile first (website) is een veel gebruikte term in de website wereld. Waarom is mobiel nu eigenlijk zo belangrijk? Misschien denk je dat je meeste klanten overdag op hun werk achter een PC of laptop zitten. Misschien is dat ook zo, misschien is dat nog zo…maar waar gaat het heen?

WAAROM IS MOBIEL ZO BELANGRIJK?

Waarom is mobiel zo belangrijk? Google. Altijd weer die Google. Begin 2018 begon Google met het indexeren van websites op basis van de mobiele versie. Dit zal Google verder uitrollen en ergens in de toekomst zal mobiel de website overnemen. 

RESPONSIVE WEBSITE

Antwoord op deze ontwikkelingen zijn onder andere responsive websites. Dat wil zeggen dat de website automatisch mee-schaalt als de afmetingen van het scherm veranderd. 

Daarmee is de site en al de bladzijden altijd goed leesbaar, overlappen afbeeldingen niet te tekst en is de navigatie ook op tablet of mobile telefoon te lezen.

MOBILE FIRST WEBSITE

De volgende stap is een mobile first website. De website is dan primair ontworpen voor gebruik op de mobiele telefoon en past zich aan voor grotere formaten. Veel mensen zijn inmiddels al zo gewend aan het blokje rechtsboven met de drie balkjes erin als zijnde de plek voor de navigatie dat je dit ook kunt toepassen voor de “gewone” laptop site.

WORDPRESS SITE?

Gebruik je een WordPress site? Die heeft al veel dingen ingebakken. Maar je kunt een WordPress site ook nog uitrusten met een extra widget AMP. Deze zorgt ervoor dat je website sneller laadt en dus daarmee de ranking in Google beter maakt.

MAAR KLANTEN ZITTEN TOCH GEWOON OP HUN WERK?

Je zult misschien zeggen dat je klanten gewoon op hun werk aanwezig zijn. Of thuis. Dan kan zeker zo zijn, maar niet alleen. Gemiddeld komen 35% van de website sessies via een mobiel tot stand. Ook jouw klanten zijn onderweg, in een luchthaven of station (na Corona natuurlijk) of kijken thuis “even” op kun mobiel iets na. Immers bijna iedereen in Nederland heeft een smartphone en ze kijken er ook steeds vaker op! Zeker als er gezocht wordt via Google is dat de helft van de tijd via mobiel.

Wil je eens van gedachte wisselen over het aanpassen of vernieuwen van je website? Laat het me weten en we kijken wat er nodig is.

Mobile first (website) is een veel gebruikte term in de website wereld. Waarom is mobiel nu eigenlijk zo belangrijk?

WAAROM IS EEN GOEDE MOBIELE WEERGAVE VAN JE WEBSITE ZO BELANGRIJK?

Mobile first (website) is een veel gebruikte term in de website wereld. Waarom is mobiel nu eigenlijk zo belangrijk?

Download de gratis whitepaper

Vul je naam en email adres in, en ontvang de whitepaper

Loading...