A DAY IN THE LIFE OF….

A DAY IN THE LIFE OF….

Samenwerking met Guido de Jager. Hoe gaat een start van een mogelijke samenwerking in zijn werk? Bijgaand voorbeeld is illustratief hoe zo een proces kan gaan en wat er mogelijk voor vervolgstappen uitkomen.

BEKENDHEID

In de afgelopen maanden heb ik een bescheiden campagne gedraaid op Google en LinkedIn. Deze persoon heeft die gezien. We hebben elkaar ruim 2 jaar geleden al eens ontmoet, maar dat was kort en vluchtig. Mijn berichten via LinkedIn ads zijn onder zijn aandacht gekomen. We waren nog niet op LinkedIn met elkaar verbonden. Het is natuurlijk wel een beetje een kwestie van op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Dit bedrijf is zich juist aan het oriënteren op een sterkere online aanwezigheid.  Beetje geluk moet je dus hebben.

INTERESSE

Elke week schrijf ik een blog en regelmatig kijk ik of ik nieuwe volgens heb op mijn LinkedIn Company pagina. Deze personen krijgen dan ook steeds weer een berichtje als ik een nieuwe bijdrage heb gedeeld. Daarmee blijf je onder de aandacht tot het moment dat je boodschap relevant is geworden. Als ik een nieuwe volger heb, dan benader ik die meteen direct of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Hierop kreeg ik terug dat we maar eens een kop koffie moeste drinken.

BESLISSING

Gisteren heb ik dan die kop koffie gedronken. Het is leuk om te merken dat steeds weer verglijkbare situaties zich voordoen. Deze ondernemer is goed door het afgelopen jaar gekomen. Maar merkt natuurlijk toch de effecten van het beperkt kunnen bezoeken en ontbreken van netwerken. Hij kijkt nog eens naar zijn website en ziet dat er vooral een prachtig verhaal op staat wat ze kunnen, maar dat het heel erg van binnen naar buiten is geschreven, en niet met de bril op van de klant.

De wens om dat te veranderen is zeker aanwezig, maar de realiteit van de dag is steeds weer een spelbreker. Hoofd vol ideeën, voldoende nieuws om te vertellen op LinkedIn. Maar wat is de strategie erachter? Wat wil je gaan vertellen? Wie zijn je klanten? Zijn dat ook de beslissers? Deze en nog vele andere vragen die eerst beantwoord moeten worden. In deze strategie, of in gewoon Nederlands, aanpak, passen uiteindelijk ook de nieuwsberichten die in de pijplijn zitten. Maar op deze manier stuur je doelbewust op boodschappen, hoeft niet steeds achter nieuw aan te rennen, en je kunt je weer concentreren op de business. Aan het einde van het gesprek kwam de vraag om een voorstel te doen voor zo’n aanpak.

ACTIE

Dit voorstel ligt nu bij deze prospect. Het heeft vaak terug kerende onderdelen:

  • Plan maken voor de overall marketing-communicatie aanpak, op basis van input. Hierin leg ik verkoopdoelen vast, vertalen die in marketing doelen, doelgroepen, DMU, propositie, aanpak en opzet salesfunnel. Dit doe ik vaak voor een vaste prijs. Ik zie het ook in een investering in een langere samenwerking.
  • Content plan: Ik zet een kalender op voor de rest van het jaar waarin we op basis van het plan van aanpak de verschillende activiteiten gaan inplannen met de bijbehorende sub-acties zoals blog post, download (whitepaper oid), LinkedIn posts, evt eerste LinkedIn ads.
  • Vullen en bijhouden van je website. Als een website statisch is, helpt dat niet bij een goede Google ranking. Die heb je uiteindelijk nodig om gevonden te worden door prospects die je nog niet kennen. Een blogpagina, of nieuwspagina, kan daarvoor een oplossing bieden.
  • LinkedIn ⦁ posts⦁  schrijven. Over elk onderwerp waarover wat geschreven moet worden, komen meerdere elementen. Het is dus handig om eerst het langste artikel te schrijven, bijvoorbeeld een document dat gedownload kan worden of de blog. Dat kun je eventueel nog voorleggen aan je klant, om te kijken of je op het juiste spoor zit. Zeer in het begin wel aan te raden. Uit deze bijdrage kun je vervolgens LinkedIn posts, Google ads, LinkedIn ads, Tweets etc. destilleren. Dan hoef je niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Vergeet ook niet vooraf je eigen klanten te informeren. Die stellen het zeker op prijs als ze nieuwtjes horen voordat dit op het internet verschijnt.
  • Google ads en LinkedIn ads opzetten om meer attentie te creëren naar een nieuwe, of opnieuw in leven gebrachte LinkedIn pagina. Als je een duidelijke doelgroep omschrijving hebt of duidelijke zoek criteria kun je vaak al voor een bescheiden budget starten.

Kan ik jou op weg helpen? En plan maken? Uitwerken? Neem contact op!

Hoe gaat een start van een mogelijke samenwerking in zijn werk? Bijgaand voorbeeld is illustratief hoe zo een proces kan gaan en wat er mogelijk voor

A DAY IN THE LIFE OF….

Hoe gaat een start van een mogelijke samenwerking in zijn werk? Bijgaand voorbeeld is illustratief hoe zo een proces kan gaan en wat er mogelijk voor

Download de gratis whitepaper

Vul je naam en email adres in, en ontvang de whitepaper

Loading...